Boekhouding eenmanszaak

Als u een eenmanszaak heeft bent u in de meeste gevallen ondernemer voor de Belastingdienst. Wanneer u als ondernemer wordt gezien door de Belastingdienst bent u verplicht een gedegen administratie bij te houden. Dit betekend dat de boekhouding van uw eenmanszaak juist moet zijn en u binnen 6 weken uw administratie kunt aanleveren bij een controle door de Belastingdienst. Bij ons kunt u uw volledige boekhouding van uw eenmanszaak al uitbesteden vanaf € 89,- per maand all-in. Dit is inclusief aangifte inkomstenbelasting, aangifte omzetbelasting elk kwartaal en support. heeft u vragen dan kunt u ons gewoon bellen voor advies, ook dit zit in het bedrag inbegrepen.

Gratis kennismakingsgesprek?
Bel ons op 030-3031383

Verplichte boekhouding voor de eenmanszaak

Wanneer u een eenmanszaak heeft en door de Belastingdienst als ondernemer wordt gezien bent u verplicht elk kwartaal of elke maand de aangifte omzetbelasting in te dienen. Indien u aan het buitenland goederen of diensten heeft verkocht binnen de EU bent u ook verplicht om een ICP aangifte in te dienen.

Naast de omzetbelasting bent u verplicht elk jaar uw aangifte inkomstenbelasting op te stellen en in te dienen. Het is belangrijk dat uw boekhouding juist is gevoerd zodat uw aangifte inkomstenbelasting klopt.

Heeft u personeel in dienst? Dan bent u verplicht om een loonadministratie te voeren en in de meeste gevallen de loonbelasting maandelijks af te dragen aan de Belastingdienst.

Bij Boekjewinst.nl kunt
u altijd rekenen op

Altijd een scherp all-in tarief

Ervaren boekhouders en belastingadviseurs

Uw volledige boekhouding al vanaf €89,- p/m!

Altijd een gratis kennismakingsgesprek

Persoonlijk, per post of 100% digitaal

Gratis kennismakingsgesprek? Vul het formulier in of bel ons op 030 - 3031383


  De fiscale voordelen van de eenmanszaak

  Als zzp’er kunt u in aanmerking komen voor diverse fiscale aftrekposten. Deze aftrekposten worden toegepast bij uw aangifte inkomstenbelasting en zorgen voor een verlaging van de fiscale winst.
  Dit zijn de fiscale voordelen voor zzp waar u in aanmerking voor kan komen:

  • zelfstandige aftrek
  • mkb winstvrijstelling
  • kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
  • willekeurig afschrijven
  • milieu investeringsaftrek
  • oudedagsreserve
  • aftrekbare kosten
  • hypotheekrente

  Wilt u weten voor welke fiscale aftrekposten uw eenmanszaak in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek.

  Wat is een eenmanszaak?

  Een eenmanszaak is een bedrijfsvorm waarin u als ondernemer volledig zelf verantwoordelijk bent voor wat er gebeurt binnen het bedrijf. De aansprakelijkheid ligt altijd volledig bij uzelf en kan privé op u verhaald worden. Dat brengt natuurlijk de nodige risico’s met zich mee, zeker als u getrouwd bent in gemeenschap van goederen. Voor de wet wordt een eenmanszaak niet gezien als een rechtsvorm, maar als een natuurlijk persoon. Daarom is het belangrijk de administratie eenmanszaak goed bij te houden, denk bijvoorbeeld aan de belastingaangifte eenmanszaak.

  Boekhouding eenmanszaak – Hoe doet u dat?

  De grote vraag is natuurlijk hoe u de boekhouding eenmanszaak verzorgt? Een boekhouder voor de eenmanszaak inschakelen is eigenlijk niet meer dan logisch. Zelf heeft u vaak niet altijd tijd om de administratie zorgvuldig bij te houden. Bovendien dient u op de hoogte te zijn van de fiscale verplichtingen eenmanszaak. De belastingaangifte eenmanszaak dient periodiek te worden verzorgd en natuurlijk wilt u ook de jaarcijfers elk jaar inzichtelijk hebben. Wat dacht u verder van de salarisadministratie eenmanszaak? U kunt namelijk als eenmanszaak mensen in dienst hebben. Neem contact op met een van onze gediplomeerde boekhouders via www.boekjewinst.nl.

  Welke regelingen en fiscale voordelen zijn er voor de eenmanszaak?

  Als eenmanszaak profiteert u altijd van diverse regelingen en fiscale voordelen. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

  • Kleine ondernemersregeling: betaalt u in een jaar minder dan €1.883,- aan btw? Dan is de kleine ondernemers regeling voor u van toepassing.
  • Zelfstandigenaftrek: voldoet u aan het urencriterium van de Belastingdienst? Dan profiteert u in 2016 van €7.280,- aan belastingvoordeel.
  • Startersaftrek: dit is een verhoging van eerdergenoemde zelfstandigenaftrek en is mogelijk op u van toepassing als u de afgelopen 5 jaar geen onderneming heeft gehad.

  Neem contact op voor een kennismakingsgesprek

  Er komt dus meer bij de administratie van de eenmanszaak kijken dan u denkt. Juist daarom is het zo belangrijk om een boekhouder te vinden die overzicht heeft in uw administratie en als geen ander weet van welke fiscale voordelen en regelingen uw bedrijf profiteert. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar een boekhouder voor de eenmanszaak. Neem gerust contact op voor een eerste kennismaking, dan bespreken we de mogelijkheden voor uw eenmanszaak.

  Kennismaken? Plan een gratis gesprek

  Dit kan digitaal, telefonisch of op kantoor.